Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets, sobre la Llei de Llengües de Casado: «El català ha estat un element de cohesió a les Balears»

28251
Imatge d'arxiu de Bel Busquets, vicepresidenta del Govern i candidata de MÉS per Mallorca al Consell. | E.P.

Bel Busquets, vicepresidenta del Govern i candidata de MÉS per Mallorca al Consell, ha assegurat aquest dissabte que el català «mai ha estat un problema sinó un factor de cohesió» a les Balears.

Busquets ho ha assegurat després de ser preguntada per les declaracions del líder estatal del Partit Popular (PP), Pablo Casado, qui ha proposat una Llei de llengües perquè el castellà sigui vehicular a les escoles de tot l'Estat i que les llengües cooficials, com el català, siguin «mèrit» però no un requisit per a accedir a la funció pública.

«El català és la llengua pròpia de les Balears, tal com marca l'Estatut d'Autonomia, no farem batalla per la llengua perquè això ja va formar part de la legislatura de Bauzá», ha etzibat Busquets.

En aquest sentit, la candidata de MÉS al Consell de Mallorca ha recordat que «100.000 persones van sortir al carrer per a dir que a les Balears volem viure en català». Preguntada pels moviments de l'expresident balear José Ramón Bauzá, Busquets ha apuntat que «he lluitat durant quatre anys» contra les «polítiques nefastes» en matèria econòmica i educativa del govern Bauzá.

A més, ha remarcat que «no es pot jugar amb aquests canvis de color polític», en referència a les declaracions del president de Ciutadans, Albert Rivera, qui va afirmar estar «encantat d'obrir els braços» del seu partit a persones com l'exministre de Treball socialista Celestino Corbacho i l'expresident Bauzá.

«No sé què cerca, si tornar a tenir una responsabilitat o una cadira, però MÉS per Mallorca en cap moment apostarà per una figura com Bauzá», ha resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.