Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus al projecte que permetrà que la central elèctrica de Maó funcioni amb gas natural

28253
El projecte tindrà un termini d'execució de 18 mesos. | CAIB

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el director general d'Endesa a les Balears, Martí Ribas, han presentat aquest dissabte el projecte que permetrà que la central tèrmica de Maó passi a funcionar amb gas natural.

Tal com ha explicat el Govern, una vegada acordades i posades en marxa les actuacions per tal que la central maonesa compleixi la directiva europea d'emissions, i per tant pugui ser funcionant més enllà del 2020, aquest projecte permetrà «adaptar la central al gas natural fins que estigui disponible el doble enllaç amb Mallorca i llavors, la instal·lació del port de Maó pugui quedar en reserva».

En aquest període de temps, tal com han detallat, el funcionament de la central de Maó amb gas natural permetrà:

• Reduir l'impacte ambiental de la generació elèctrica a l'illa.
• Millorar la fiabilitat de la central de Maó.
• Minimitzar el cost econòmic per al sistema elèctric.

Endesa calcula que per executar el projecte, que tindrà un termini de 18 mesos, farà falta una inversió de 26,7 milions d'euros.

Pons ha expressat el suport a aquest projecte, que necessita «tramitació davant diverses administracions». El conseller ha destacat que l'actual Govern de l'Estat «veu amb bons ulls el projecte, i nosaltres col·laborarem també perquè sigui una realitat com més aviat millor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.