Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell reconvertirà en via urbana l'entrada a Palma de l'autopista de Llevant

28257
El Consell de Mallorca reconvertirà en via urbana l'entrada a Palma de l'autopista de Llevant. | Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dissabte el projecte de reconversió en via urbana de l'autopista de Llevant Dt.-19 en la seva entrada a Palma des del carrer Manuel Azaña fins al torrent de na Bàrbara. El seu preu d'adjudicació és d'1,2 milions d'euros i un termini d'execució de 6 mesos.

La institució insular ha detallat que les obres es posaran en marxa «en menys d'un mes» i que l'objectiu és «recuperar la connexió» del polígon de Llevant amb la façana marítima així com «humanitzar» una via que té una intensitat mitjana diària de 70.000 vehicles.

Així, el projecte preveu l'ampliació de la vorera del Palau de Congressos reduint la velocitat dels vehicles a 80 km/hora i incrementant els jardins al voltant de 850 metres.

D'altra banda, han concretat que el carrer Brotad disposarà d'un accés directe a la Dt.-19 i que els tres carrils per calçada actuals es mantindran «a causa de l'elevada intensitat de la via».

A més, el Consell ha avançat que el projecte compta amb altres actuacions com la inclusió de dues parades d'autobús, una actualització del drenatge de la zona i una millora dels tubs d'enllumenat i telecomunicacions.

En aquest sentit, Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, ha assegurat que amb l'obra «es guanya espai a una autopista que cada vegada és una zona més urbana» i ha afegit que la «pacificació del trànsit» s'haurà de traslladar «en un futur» a la resta del Passeig Marítim.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.