Setmanari d'informació local - 138 anys

Admeten a tràmit el recurs d'Habtur contra la zonificació de Palma

28259
Joan Miralles, president d'Habtur, en una imatge d'arxiu. | dBalears/Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu de la patronal del Lloguer Turístic de Balears (Habtur) contra la zonificació de Palma aprovada pel Consistori. A més, han anunciat «l'encàrrec» d'un informe sobre els «danys» que pot suposar la normativa.

L'entitat ha valorat aquest dissabte la mesura de prohibició del lloguer turístic en plurifamiliars de Palma com «injusta, salvatge i radical» i ha afegit que ha suposat «que més del 53 per cent de l'oferta de lloguer vacacional hagi desaparegut a Palma».

Així, Habtur ha considerat que la zonificació és «absolutament restrictiva» encara que ha reconegut «estar d'acord» en el fet que «s'ha de posar un límit de places». En aquest sentit, han apuntat que aquesta limitació «ha d'anar acompanyada d'una borsa rotativa» que, segons han afirmat, «permeti que aquelles places que es donen de baixa siguin ocupades per altres actors».

«El lloguer vacacional representa el 7 per cent de la pressió demogràfica a Balears el mes d'agost i només el 17 per cent de pernoctacions es produeix en habitatges de lloguer turístic», han manifestat des de l'entitat.

Des d'Habtur han subratllat que la prohibició del lloguer turístic en plurifamiliars «no ha suposat la baixada esperada del preu de l'habitatge», ja que, segons han defensat, «s'ha utilitzat el lloguer vacacional com a cap de turc per a abordar la problemàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.