Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones de l'equip de Govern de Cort s'uneixen a la vaga feminista

28299

Les dones de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma (regidores, coordinadores generals i portaveus municipals) han manifestat aquest dilluns la seva adhesió a la vaga convocada el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb l'objectiu de, segons la directora general d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Lucía Segura, «defensar el feminisme intereseccional».

En aquesta mateixa línia, Segura ha detallat que la vaga es fonamenta en quatre eixos, el laboral, l'estudiantil, de cures i de consum i ha destacat també que «hi ha dones que voldrien fer-la però per situació laboral no poden».

«Les dones de l'equip de govern som conscients dels nostres privilegis, de classe, d'orientació sexual i d'identitat de gènere, de raça i conscients d'aquests privilegis treballem i treballarem per a eliminar-los. El feminisme no triomfarà i la justícia no arribarà al món mentre hi hagi una sola dona violentada, explotada o oprimida», ha dit Segura.

Per part seva, la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha dit que el feminisme és «la millor arma contra les involucions, volem expulsar totes les violències i volem ser lliures, alguns volen que tornem 50 anys enrere però no ho permetrem».

La portaveu de Podem Antònia Martín, així mateix, ha matisat que defensen «un feminisme global, no liberal, ni low-cost sinó que defensi totes les dones els 365 dies de l'any». Des de MÉS i Podem es farà una vaga de 24 hores i, així mateix, es farà un donatiu a una entitat feminista, «posat que els doblers d'aquest dia no es pot descomptar automàticament del sou», segons Truyol.

En canvi, des del PSIB faran parades i vagues «en funció de les agendes de les institucions», i la portaveu del PSIB de Palma, Angélica Pastor, ha recordat que «es treballa des de les institucions per a combatre les violències masclistes».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.