Setmanari d'informació local - 138 anys

Inauguren un bust d'Aurora Picornell al Molinar per «recordar la seva figura»

28303

L'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca han inaugurat aquest dilluns un bust de la sindicalista republicana i feminista, d'Aurora Picornell, assassinada pel feixisme, en el passeig del Born del Molinar que serà l'inici d'una sèrie d'actes com, per exemple, taules rodones, tallers educatius i un còmic biogràfic per a donar a conèixer la seva figura.

L'autora del bus és l'escultora Margalida Fonollà i l'objectiu és «visibilitzar i recordar la figura i el seu valor per a la història de Mallorca» que està dins de la campanya 'Mallorca té nom de dona' de la Direcció Insular d'Igualtat.

A l'acte d'inauguració han assistit el conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina; l'escultora i familiars de Picornell, que han destapat el bust.

Jurado ha explicat durant la inauguració que era convenient situar-ho en el barri del Molinar «perquè és on va néixer i es va formar com a dona activista» i, així mateix, també era convenient fer-ho coincidir amb la data del 8 de març.

Per part seva, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que era de «justícia» el fet de «fer memòria i recordar als represaliats i que, en aquest sentit, no es pot oblidar a aquestes persones que varen donar la seva vida per defensar la legalitat de la república, els drets i les llibertats democràtiques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.