Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern «aposta per un urbanisme transformador» en la Jornada 'La ciutat amb ulls de dona'

28329

La conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha organitzat aquest dimarts la jornada sobre Urbanisme de Gènere i Disseny Urbà Integrador 'La ciutat, amb ulls de dona' en la qual ha reiterat l'aposta del Govern per un «urbanisme que aspiri a ser una eina de transformació».

El director general d'Ordenació del Territori del Govern, Lluís Corral, ha precisat que la ciutat és «el marc en el qual transcorren les relacions socials i que no pot ser indiferent a aquestes».

Així, Corral ha recordat que l'actual Llei d'Urbanisme de les Balears estableix un marc normatiu que ha de permetre que «l'urbanisme proporcioni solucions al desenvolupament sostenible de les ciutats» i ha afirmat que s'ha passat d'una dimensió purament edificativa a una dimensió «molt més àmplia» que, segons ha apuntat, garanteix l'accés universal a la ciutat a la ciutadania independentment de la seva situació vital.

Per part seva, la degana del Coaib, Marta Vall·Llossera, ha destacat l'objectiu de l'urbanisme actual «hauria de plantejar-se sota els paràmetres de la sostenibilitat entesa com l'equilibri entre objectius d'eficiència econòmica, igualtat o justícia social, així com de conservació i protecció del medi ambient».

En la jornada, organitzada per la Conselleria i el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears (Coaib), han participat les arquitectes Martha Fonseca, Helena Cardona i Cristina Llorente, a més de la doctora en geografia, sociologia i ciències polítiques Maria Antonia Carbonero.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.