Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern acorda a Berlín la reducció de plàstics en els hotels durant tres anys

28351

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha signat aquest dimecres en la fira ITB de Berlín un acord vigent durant 3 anys amb el president de la iniciativa de sostenibilitat Futouris, Harald Zeiss, per a «crear sinergies» entre l'Executiu i el sector hoteler per a reduir la presència de plàstics a les Balears.

Així ha informat el Govern, qui han detallat que en la signatura també han estat presents la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i el director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó.

Així, han apuntat que l'acord preveu la realització d'un estudi sobre la reducció de plàstics i la millora del reciclatge amb els hotels associats dels membres de Futouris i els seus clients. A més, el document especifica que els hotels puguin aplicar «ràpidament la major part» dels requisits formulats en la Llei de Residus, aprovada el 29 de gener al Parlament.

En aquesta línia, l'acord «fomentarà» la creació d'una xarxa d'hotels, empreses de creuers, empresaris locals, municipis i empreses de gestió de residus que s'avançarà en la reducció dels plàstics i en l'augment de la quota de reciclatge.

De la mateixa manera, l'acord estableix que les parts realitzaran unes jornades sobre turisme sense plàstic a les Balears, a més de crear una guia pràctica sobre reducció de plàstics als hotels i distribuir materials per a turistes en hotels i creuers.

Per part seva, Busquets ha destacat la importància de la col·laboració entre el Govern i els hotelers en pro de la «protecció del medi ambient» i s'ha referit a les lleis de Canvi Climàtic i a la de Residus.

«Treballar amb els membres de Futouris permet materialitzar els objectius i el Govern espera poder implicar a tota la indústria turística a mitjà terme», ha expressat, mentre que Sansó ha apuntat que la Llei de Residus «necessita» la implicació de tots.

El turisme contribueix a la generació de plàstics

D'altra banda, el Govern ha detallat que en l'acord s'admet que el mar Mediterrani és una de les regions marines més afectades per la proliferació de plàstics i han assegurat que «el turisme contribueix a la generació de plàstics». Segons un informe de 2018 de WWF, el volum anual de residus al Mediterrani augmenta un 40 per cent durant la temporada alta.

Finalment, l'Executiu ha recordat que, anualment, fins a 13 milions de tones de residus de plàstics acaben en els oceans de tot el món i ha subratllat que, el gener de 2018, la Comissió Europea va definir una estratègia europea per a l'ús dels plàstics en el futur l'objectiu del qual és que, a partir de 2030, tots els envasos de plàstic del mercat a la Unió Europea siguin reciclables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.