Setmanari d'informació local - 138 anys

Estabilitzat l'incendi forestal a Son Ordines, amb 14 hectàrees cremades

28383

L'incendi forestal de nivell zero declarat a Son Ordines, en la zona del Raiguer de Mallorca, ha estat donat per estabilitzat aquest dijous, després de cremar aproximadament 14 hectàrees.

Segons han informat des de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), el foc ha quedat estabilitzat al voltant de les 12.35 hores. Malgrat això, mitjans de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Pesca continuen treballant en la zona per a poder arribar a extingir el foc. En concret, un director d'extinció, un capatàs general, dos agents de Medi Ambient, tres brigades d'extinció i dues autobombes.

Cal destacar que el foc s'ha produït en una zona de vegetació sense cap urbanització pròxima. Segons varen informar Bombers de Mallorca, és una zona complicada per la disposició del terreny. Des de l'Ibanat també s'ha informat que l'incendi forestal ha estat provocat per la crema de rostolls en una finca.

El director gerent de l'Ibanat, Joan Ramon Villalonga, ha explicat que el foc s'ha provocat després que a un pagès que estava treballant en la zona se li descontrolés el foc que estava realitzant.

Villalonga també ha explicat que, si les condicions continuen d'aquesta manera i no plou, pot avançar-se l'època de perill, que se sol activar l'1 de maig; augmentar el personal destinat a l'extinció d'incendis o bé, avançar la prohibició de realització de cremes, també prevista per a l'1 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.