Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Els ajuts del Govern a la música i les arts escèniques augmenten a 600.000 €

28405

Les línies d'ajuda incorporen millores en les condicions per als projectes de promoció exterior.

dBalears/Arxiu

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha publicat aquest dissabte al BOIB les dues noves línies d'ajuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) de suport a la projecció exterior tant de la música i dels músics, intèrprets i compositors com de les arts escèniques de les Illes Balears per a l'any 2019.

Tal com ha explicat el Govern, totes dues línies incorporen millores en les condicions per als projectes de promoció exterior, l'avançament del 50% del pagament quan es publica la resolució a partir dels 300 euros, i la clàusula de Formentera que estableix una puntuació afegida en les valoracions per a les activitats amb destí, localització o origen a Formentera o de creadors o col·lectius formenterencs.

Com també les línies de literatura i arts visuals, tant la de música com la d'arts escèniques passen dels 225.000 euros anuals cadascuna, el 2018, a 300.000 euros el 2019, i a totes dues s'incorporen a l'opció b (activitats de projecció exterior) les prestacions de trasllat, allotjament i manutenció previstes a l'opció a (mobilitat).

A més, tal com han explicat, a ambdues línies els màxims d'imports d'ajuda augmenten progressivament, en proporció al nombre de persones desplaçades, i incorpora ajudes a grups nombrosos quan el 2018 només es preveia aquesta possibilitat com a excepció tan sols per a orquestres i corals, i només en la línia de música. Els lectors interessats poden consultar les resolucions publicades al BOIB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris