Setmanari d'informació local - 138 anys

Obren el termini d'inscripció de les 'II Jornades de Qualitat Lingüística en els Mitjans de Comunicació'

28459

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports juntament amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha obert des d'aquest dilluns fins al diumenge 17 el període d'inscripció de les 'II Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans de comunicació: la Llengua Oral', que tendran lloc els pròxims dies 29 de març, 5 i 12 d'abril de 2019 a l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

Segons ha informat la Conselleria, aquestes jornades organitzades a través de la Direcció General de Política Lingüística i el Grup de Recerca Sociolingüística de les Balears (Gresib) tenen l'objectiu de «continuar reflexionant sobre la llengua oral en els mitjans de comunicació i aprofundir en aspectes que no es van poder tractar en la primera edició».

Aquestes jornades es dirigeixen especialment als periodistes i als professionals dels mitjans de comunicació audiovisuals de les Balears i tendran una durada de deu hores, nou presencials i una en línia. Si hi ha places disponibles, les jornades estan també obertes a graduats i estudiants de Periodisme, de Comunicació Audiovisual i de Llengua i Literatura catalanes.

El dilluns dia 18 de març sortirà publicada la llista d'admesos i es podrà fer la matrícula entre el mateix dia 18 i dia 22 de març.

Quant al programa, començarà a les 17.00 hores del divendres 29 de març amb la presentació de les conclusions de les I Jornades així com amb una xerrada sobre aspectes prosòdics com l'entonació, la qualitat de veu o gestualitat en els mitjans de comunicació audiovisuals, que acabarà a les 20.00 hores.

A les 17.00 hores del divendres 5 d'abril tendrà lloc la xerra 'Aspectes fonològics i fonètics: La bona pronunciació a la televisió i la ràdio', per a acabar amb una pràctica abans de les 20.00 hores. Finalment, a les 17.00 hores del divendres 12 d'abril s'impartirà la xerrada 'Si no m'equivoc, cosa que no sol passar mai (unes qüestions de sintaxi)', per a donar pas a una pràctica que durarà fins a les 20.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.