Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS apunta que la proposta del PP sobre la maternitat és «inassumible» en aquesta societat

28569

La número dos de MÉS per Mallorca al Parlament, Fina Santiago, ha criticat aquest dijous les mesures que el PP vol impulsar per a «fomentar la maternitat» i ha assenyalat que «es tracta d'una proposta inassumible» en aquesta societat.

Segons ha informat MÉS, Santiago ha recordat que «hi ha un partit que està plantejant que els infants de dones en situació d'irregularitat siguin un mitjà de pagament per a evitar l'expulsió immediata del país».

En aquesta línia, la també consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assegurat que «el que es planteja el PP no és una llei per a donar suport a la maternitat, sinó només a l'embaràs».

Per això, ha criticat «la manera que el PP diu protegir la maternitat, mentre que s'oposen a la pujada del salari mínim, a escoletes públiques i a qualsevol mesura que suposi millorar la vida de la gent».

Per part seva, la candidata de MÉS al Senat, Rosa Cursach, ha qualificat de «cinisme» l'actuació del PP per parlar «d'hivern demogràfic per a justificar la retallada de drets sobre els cossos de les dones». Cursach ha acusat el PP de «seguir el joc a l'extrema dreta i trepitjar els drets humans en aquesta carrera, simplement per a guanyar vots».

La també directora de l'Institut Balear de la Dona (IBDona) ha recordat que, a encara que la proposta del PP «suposa mercadejar amb el cos i els drets de les dones», a l'Estat ja hi ha mecanismes que separen les dones migrades dels seus infants. «Es diu Llei d'estrangeria», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.