Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera aposta per la «transversalitat» del feminisme i assegura que és «més necessari que mai»

28575

La candidata del PSIB al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apostat per fer del feminisme «una política transversal a totes les àrees d'acció» i ha assegurat que el feminisme és «més necessari que mai».

Així s'ha expressat Cladera durant un acte de la Conferència Política del partit en matèria de feminisme en el qual ha recordat que les mobilitzacions del 8 de març «varen ser una fita històrica en el qual milers de dones varen sortir al carrer per a demanar que els avanços en igualtat no s'aturin».

En l'acte, la candidata al Consell ha considerat que amb governs progressistes «s'avança en temes d'igualtat, conciliació i contra la violència de gènere» i s'ha referit a la Llei d'Igualtat o al Pacte d'Estat contra les Violències Masclistes, a més de recordar que des de l'any 2003 «més de 1.000 dones han estat assassinades per violència masclista».

«Les dones hem de continuar trencant sostres de vidre», ha manifestat, a l'una que ha insistit que el PSIB «té llistes cremallera, les dones són candidates a les principals institucions de les Balears i cada vegada estan en més posats de responsabilitat política».

Per part seva, la coordinadora del bloc de feminisme de la Conferència Política, Xisca Garí, ha animat a l'electorat a «mobilitzar-se per a consolidar tot l'aconseguit» mentre que la coordinadora d'Ocupació i Conciliació, Isabel Castro, ha posat l'accent en la necessitat de «combatre la bretxa salarial».

Finalment, la coordinadora del bloc de Salut, Polítiques Socials i Envelliment Actiu, Angélica Miguélez, ha destacat el paper de la dona com a «cuidadores» mentre que la coordinadora de Dignitat i Extensió de Drets, Lorena Oliver, ha recordat a «totes les dones represaliades o assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme pel simple fet de ser dones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.