Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència finalitzarà aquest divendres el judici del cas Over

28589

L'Audiència Provincial de les Balears finalitzarà aquest divendres el judici pel cas Over, que investiga el presumpte ús de fons públics per a beneficiar Over Marketing, empresa propietat de Daniel Mercat, que es va encarregar de la campanya electoral del PP de les Balears al 2003.

Per a donar per conclòs el judici, queden els informes finals de les parts i la darrera paraula dels acusats, i després pot quedar vist per a sentència.

En aquesta peça separada, la número 27 del cas Palma Arena, els principals acusats són l'expresident del Govern, Jaume Matas i l'exconseller d'Interior, José María Rodríguez, tots dos del PP, així com l'empresari Daniel Mercado, propietari d'Over Marketing, empresa encarregada de les campanyes electorals del PP en els anys 2003 i 2007.

També estan acusades l'exsecretària general tècnica de Conselleria d'Interior, Maria Luisa de Miguel; l'excap de premsa de la Conselleria de Salut, María Luisa Durán; i l'exdirectora general de Tecnologia Encarnación Padilla.

En les seves conclusions definitives, el passat 28 de febrer, la Fiscalia va mantenir la seva sol·licitud de pena de cinc anys de presó per a Rodríguez i va introduir el delicte de negociacions prohibides a funcionaris per l'excap de premsa de la Conselleria de Salut, María Luisa Durán, pel que li demana una pena de multa i l'abonament de 23.900 euros. Inicialment, Duran estava investigada només per un delicte de prevaricació. Per aquest delicte se li demana dos mesos de presó i inhabilitació.

A Rodríguez, tot i que se li manté la sol·licitud de pena de presó i d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic, la Fiscalia li va retirar l'acusació derivada d'un contracte en funció pública però va mantenir que hi va haver malversació i prevaricació en relació a un contracte per realitzar la imatge de la Policia Turística.

L'expresident del Govern, Jaume Matas, que també estava investigat en el cas, va arribar a un pacte amb la Fiscalia pel qual va admetre haver comès delictes de frau a l'administració, malversació de cabals públics i prevaricació. A aquest pacte també es va adherir Mercado, que també estava investigat.

En concret, Matas va admetre aquests delictes i va abonar la seva part de la responsabilitat civil, de prop de 10.000 euros. La pena de presó es va veure rebaixada a dos anys i mig de presó i va ser substituïda per una multa de 18.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.