Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten una proposta per fer arribar el metro fins a Esporles

28657

La plataforma 'Units per Conservar' (UxC) ha presentat aquest dilluns a la Direcció General de Mobilitat i Transports un informe en el qual plantegen allargar la línia del metro (M1) des de Palma fins a Esporles.

En aquest informe, recorden que el Govern va presentar al febrer el projecte d'ampliació de la línia M1 de metro entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Parc Bit. Davant això, la plataforma planteja una proposta que «minimitza el consum de territori al màxim», així com «la mínima afecció possible» sobre les explotacions de la zona de Sarrià, una zona rural històrica que data del segle XIII.

En concret, pretenen una connexió ràpida d'uns quatre quilòmetres, amb una línia fèrria, un quilòmetre en doble via i tres en via única, entre Palma i Esporles. Així mateix, asseguren que és un projecte que «s'integra plenament amb els menors perjudicis» sobre l'entorn i la zona agrària, i cerca «un traçat el més coincident possible paral·lel a vies i camins ja existents».

Segons indiquen, suposaria «una millora substancial» en la saturació de vehicles en l'entrada a la capital per la carretera de Valldemossa i minimitzaria «l'afecció de vehicles» davant l'Hospital Universitari de Son Espases.

A més, suposaria «una porta d'entrada directa sense necessitat de vehicle motoritzat» a la Serra de Tramuntana i establir una «connexió directa amb transport ràpid i eficaç» a la ruta de gran recorregut (GR 221) de la Ruta de Pedra en Sec.

D'altra banda, UxC està treballant en una altra proposta per a ampliar el metre fins a Sa Torre, Badia Blava, Badia Gran i Tolleric a Llucmajor, que es presentarà en els pròxims mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.