Setmanari d'informació local - 138 anys

El projecte 'Poeteca' neix per a donar a conèixer l'acció i col·lecció de la poesia catalana

28751

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària i la Casa Blai Bonet, han llançat aquest dijous, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el projecte 'Poeteca' per a divulgar i dinamitzar la poesia catalana, en la qual s'emmarca l'obra del poeta de Santanyí Blai Bonet.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, 'Poeteca' té un vessant digital que es concreta en la plataforma web, en la qual es recullen continguts poètics i propostes de dinamització, i un vessant presencial, que es materialitzarà en l'espai bibliotecari de la futura casa Blai Bonet.

La base de dades de 'Poetaca' incorpora en el seu llançament al voltant de 1.000 poemes de prop de 300 autors, una recopilació que s'anirà incrementat durant tot l'any amb la incorporació del llegat del portal digital Mag Poesia i el Festival de Poesia, projectant un corpus global de més de 5.000 poemes accessibles a la carta. A més, vol treballar en la gestió i conservació d'altres llegats poètics amics de Bonet com el de Damià Huguet i Jaume Pomar.

El portal digital Mag Poesia és una iniciativa d'Antoni Artigues que va arrencar l'any 1997. Està concebut com una eina de divulgació enfocada a la voluntat de fer present la poesia en l'entorn didàctic.

Així mateix també es recopilen continguts del 'Festival de Poesia de la Mediterrània', que enguany celebra la 21a edició, amb poemes escrits i traduïts en català dels poetes que han participat en el Festival des del seu naixement.

La Casa Blai Bonet estarà situada a Santanyí i acollirà fons bibliogràfics especialitzats en poesia i fomentarà la creació i lectura poètica a través d'activitats de dinamització regulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.