Setmanari d'informació local - 138 anys

Prohibeixen els referèndums sobre monarquia o república a Artà i Valldemossa

28777

La Junta Electoral de zona de Manacor ha prohibit la consulta popular sobre el model d'Estat, per a triar entre monarquia o república que s'havia de celebrar el pròxim 7 d'abril , perquè considera que «suposa una infracció de la LOREG (article 50), i de la mateixa Constitució espanyola que exclou la República com a forma de govern».

I segueix: «En el seu article 1, paràgraf tercer (la Constitució) estableix que 'la forma política de l'estat espanyol és la monarquia parlamentària'. No sense deixar d'assenyalar que no es poden admetre sol·licituds de consulta en les quals l'opció a triar resulta contrària a l'ordenament jurídic ni en els períodes compresos entre la convocatòria i la celebració d'eleccions de diputats i senadors en les Corts Generals».

Amb aquesta argumentació, la Junta Electoral de zona de Manacor, considera que «no escau estimar la sol·licitud formulada per l'OCB d'Artà, Alternativa per Artà i UIA en el seu escrit de 21 de febrer de 2019». El text ha estat signat per la presidenta d'aquesta Junta Electoral, Ana Salmerón.

Hores després que s'ha anunciat la prohibició de la mateixa consulta a Valldemossa per part de la Junta Electoral de la zona de Palma, on també estava previst realitzar el referèndum el pròxim dia 31. Cal destacar que la UIB sí que va poder celebrar la consulta que va donar com a resultat una gran majoria republicana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.