Setmanari d'informació local - 138 anys

Rosa Cursach: «No té sentit limitar la democràcia»

28809
Rosa Cursach, candidata de la coalició progressista al Senat, ha mostrat la seva preocupació per la involució democràtica de l'Estat. | MÉS per Mallorca

Rosa Cursach, candidata de la coalició progressista al Senat, ha mostrat aquest diumenge la seva preocupació per la involució democràtica que s'està vivint a l'Estat. «Des de fa uns anys estam vivint una lectura restrictiva dels drets i les llibertats, tant des del punt de vista legal com des del judicial», ha dit.

Cursach ha recordat que «no només hem vist com s'atacaven l'autogovern o les llibertats a Catalunya; també s'han perseguit, detingut i jutjat artistes a Madrid i Balears. Ho han amagat davall una bandera cada vegada més gran, però allò que hi ha hagut ha estat un procés organitzat per defensar l'statu quo i sufocar qualsevol alternativa al sistema patriarcal i oligàrquic».

Així, la candidata ha remarcat que «el discurs del Rei el 3 d'octubre no anava dirigit només als catalans, sinó també a republicans, feministes, anticapitalistes... i ho hem vist ara a Artà o a Valldemossa, on les Juntes Electorals han prohibit consultes privades sobre Monarquia o República».

Segons Cursach, «apliquen el 155 contra qualsevol alternativa al seu model. Per això cal ser al Senat, per defensar la democràcia». «No té sentit posar precaucions i limitacions a la democràcia», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.