Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca exigeix a Madrid garanties en el subministrament elèctric

28945

Els representants de tots els grups polítics en el Consell Insular de Menorca s'han reunit aquest dijous amb el secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez Abascal, per a tractar la situació energètica actual de Menorca i reclamar, una vegada més, garanties en el subministrament elèctric. La presidenta de l'administració insular, Susana Mora, ha fet una valoració positiva de la trobada.

«Encara que el Ministeri ha manifestat de nou que Menorca està en situació de compliment de normativa en paràmetres de garantia de subministrament elèctric i de Seguretat i que, per tant, no es justifiquen mesures extraordinàries sobre aquest tema més enllà de les ja adoptades, el secretari d'Estat s'ha compromès a analitzar una vegada més l'estudi realitzat sobre aquest tema per a buscar una tercera opció d'actuació», ha explicat Mora.

En aquest sentit, José Domínguez Abascal s'ha compromès a analitzar quin seria el nombre de grups necessaris per a cobrir punts prioritaris i quin seria el seu cost per a poder minimitzar l'impacte d'una nova apagada elèctrica. Així mateix, es valorarà assumir la inversió que suposaria i avançar, així, en un pla de contingència que en aquests moments ja contempla noves mesures per a reduir el temps d'una hipotètica apagada elèctrica.

Per a això, s'ha acordat crear un grup de treball amb un tècnic del Ministeri espanyol, un del Govern i un altre del Consell de Menorca per a tenir aquest diagnòstic llest aquest mes d'abril. Des de la institució insular s'ha recordat que, encara que el calendari electoral marca un temps ajustat, Menorca requereix una resposta urgent a la situació d'excepcionalitat en la qual aquesta immersa, almenys fins a comptar novament amb la connexió amb Mallorca.

«Si bé tots som conscients que el risc zero no existeix, la societat menorquina necessita mesures polítiques que vagin més enllà d'estadístiques tècniques», ha conclòs Mora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.