Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort amplia el catàleg definitiu de Patrimoni de Palma amb 155 elements

28953

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha presentat aquest divendres el catàleg definitiu de Patrimoni de Palma (que s'aprovarà definitivament en el plenari d'abril) ampliat amb 155 elements, un 30 per cent més des de la seva última modificació en 1996, i incorpora edificis contemporanis.

Així ho ha manifestat en roda de premsa juntament amb el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, on, en aquest sentit, Hila ha explicat que aquesta ampliació suposa «integrar elements que havien quedat al marge» i ha concretat que es tracta d'edificis, col·legis i jardins, entre altres, que tenen un interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic en el municipi.

«El centre històric sí que estava ben representat però faltava la resta de la ciutat i, d'aquesta manera, es poden trobar possessions que representen l'arquitectura tradicional o popular (Cases de la Bonanova), elements contemporanis (Mallorca Tenis Club o Baró del Pinopar), arquitectura racionalista (plaça de les Columnes) o nuclis tradicionals», ha argumentat.

En aquest sentit, Hila ha afegit que el treball d'ampliació ha estat «participatiu» i han col·laborat particulars, entitats proteccionistes, associacions veïnals i el Col·legi d'Arquitectes, i s'han incorporat els acords de la Comissió de Centre Històric i catalogació i les propostes de l'estudi de nuclis tradicionals del municipi.

Per part seva, Riera ha concretat que existeixen tres nivells de protecció, A (monuments), B (protecció integral d'interiors i façanes) i C (protecció ambiental). Predomina el nivell B amb un 62 per cent. Així mateix, Hila ha afegit que totes les intervencions han de passar pel filtre de la Comissió de Centre Històric, que és «qui determina si l'obra és adequada».

Amb tot, ha apuntat que, fins al moment, el catàleg tenia 500 enclavaments, als quals se sumaran els 155, i ha criticat que «s'hagin hagut d'esperar 23 anys per a actualitzar-se, quan hauria de fer-se cada legislatura» i, d'aquesta forma, «estaria viu i donaria resposta a la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.