Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments podran reinvertir els romanents de l'any passat

28993
Els ajuntaments podran reinvetir els romanents de 2018 durant aquest 2019. | dBalears/Arxiu

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el Reial Decret llei 10/2019, de 29 de març, aprovat divendres, que permet prorrogar per 2019 la reinversió del superàvit de comunitats i ajuntaments en inversions financerament sostenibles.

Segons Joan Carles Verd, president de la Federació de Municipis de les Illes (FELIB) es tracta «d'una gran notícia per als ciutadans i pels ajuntaments». Aquest fet, segons Verd «permetrà que els municipis donem més i millors serveis als ciutadans», ja que implicarà destinar doblers «en allò que la gent necessita».

Les inversions que la normativa permet fer han de ser sostenibles, és a dir, permetrà millores en sanitat, educació, cultura, seguretat o protecció civil. Això permetrà que «els ajuntaments seguim al capdavant de la recuperació econòmica».

Verd ha explicat que els consistoris «són l'administració més seriosa, solvent i complidora», motiu pel qual des del Govern Central se'ls ha utilitzat per quadrar les xifres davant Europa. El fet de poder reinvertir el superàvit de 2018 «és una bona notícia», però resta pendent poder treure del banc els superàvits anteriors. El president de la FELIB recorda que en el darrer recompte es varen comptabilitzar més de 600 milions d'euros en el banc, a la suma de tots els romanents municipals de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.