Setmanari d'informació local - 138 anys

Els partits polítics presenten les seves propostes sobre la Serra de Tramuntana

29137

Aquest dijous ha tengut lloc a l’auditori de Ca n’Oleo el debat entre partits polítics 'Un pacte per la Serra?', organitzat per l’associació Tramuntana XXI. Aquest debat forma part de les accions d'incidència que duu a terme Tramuntana XXI, per a posicionar el 'Pacte per la Serra, com a compromís adquirit mitjançant el 'Manifest per la Tramuntana', al qual es varen adherir 41 entitats el juliol del 2018.

El Pacte pretén ser un acord entre els partits polítics de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i locals per a consensuar una sèrie de punts comuns per a la futura legislatura, cercant el compromís moral i polític d'aquests partits per a impulsar mesures positives concretes per a la Serra.

«El principal compromís que com a Tramuntana XXI vàrem adquirir al Manifest per la Tramuntana va ser fer la incidència necessària per a fer que passés precisament el que avui està passant aquí: partits de diferents colors asseguts a una mateixa taula amb la voluntat de cercar el consens i fer acords pel futur de la Serra de Tramuntana», ha manifestat el president de l’entitat, Joe Holles.

«Hi ha precedents molt positius en grans temes que han estat objecte de pactes, tant en legislatures anteriors com a la darrera, per exemple en temes d'igualtat de gènere o de sanitat pública. Creiem que la Serra és prou important i està en una situació que requereix un pacte de mínims, que permeti aplicar mesures que veiem urgents», ha afegit.

Els participants al debat han estat: Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern (MÉS per Mallorca), Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca (PSIB), Jaume Font president d'El Pi, Moisés López, candidat al Parlament (Podem Mallorca) i Antoni Solivellas, batle d'Escorca (PP).

Els representants han coincidit en la importància de trobar mecanismes per a evitar l'excessiva burocràcia pels tràmits per a ajudes i subvencions i en fer més protagonistes els actors del territori en totes les decisions. Encara hi ha punts en els quals s'ha de continuar parlant per a cercar un consens, com el tema dels usos de la Serra. Tots els representants s'han compromès a tornar-se a asseure després del període electoral amb la voluntat d'arribar a acords significatius que permetin signar un pacte de consens entre totes les formacions i així garantir la protecció i promoció de la Serra de Tramuntana i la seva gent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.