Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI reclama millores en la jubilació de l'ensenyament privat

29165
L'STEI farà un informe detallat de la problemàtica que afecten els professionals de l'educació. | dBalears/Arxiu

Una delegació de l'STEI INTERSINDICAL ha celebrat aquesta setmana una reunió bilateral a Madrid amb la directora general de la Seguretat Social, M.ª Glòria Redondo Racó, per tractar els aspectes de la jubilació parcial en el sector educatiu de l'ensenyament privat. En aquest sentit, cal constatar que el sector de l'ensenyament privat s'ha demanat «la pròrroga de la normativa que afecta la jubilació parcial amb contracte de relleu».

Des del sindicat, han mostrat el seu interès per a què «les condicions de les jubilacions parcials es puguin allargar també per a les persones nascudes més enllà del 1960. Recordem que a les Illes, segons va comunicar la Conselleria d'Educació a la mesa de dia 4, es possibilitarà la jubilació parcial als nascuts el 1958 i 1959».

Arran de les propostes del document que li ha fet arribar per registre, la directora general s'ha mostrat, segons el sindicat, «receptiva i interessada a detallar-li les diferents casuístiques i problemàtiques dels sectors afectats». Per tot això, ha demanat elaborar per part de l'STEI un informe detallat de la problemàtica que afecten els professionals de l'educació en els centres pel que fa a la jubilació. «Aquest informe es basarà especialment en els aspectes de salut laboral en el sector de l'ensenyament», ha dit el sindicat.

Un cop els arribi l'informe, ho estudiaran i aportaran dades objectives de les baixes per malaltia provocades en el sector educatiu. Finalment, la directora de l'INSS s'ha compromès a estudiar i valorar en profunditat l'informe de l'STEI i posteriorment traslladar-lo al Secretari d'Estat de la Seguretat Social. «Tot això ens portarà a una nova reunió per abordar possibles solucions i respostes que millorin la jubilació de les treballadores i treballadors del sector educatiu», han sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.