Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Simó Tomàs: «Els valors de la República són la vacuna per a no repetir els errors del passat»

29403

El candidat a la batlia de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, ha assistit aquest diumenge a l’acte organitzat per l'Obra Cultural Balear en record dels republicans morts per la dictadura franquista al municipi. Tomàs ha assegurat que aquests actes de record de la República i els seus valors «són una vacuna per a no repetir els mateixos errors».

L’Obra Cultural Balear de sa Pobla ha commemorat aquest diumenge vespre l’aniversari de la proclamació de la Segona República. L’entitat ha organitzat un recital poètic obert en en qual han participat l’associació memorialística Memòria de Mallorca i diverses persones del poble, entre elles, l’actual tinent de batle de MÉS, qui ha recitat 'Oli i més oli' de Llorenç Capellà.

L’OCB ha encarregat a l’escultor pobler Antoni Tomàs una escultura en record a les víctimes de la repressió franquista i la restauració de les plaques en record als 5 republicans situades fa anys per Pinyol Vermell al Bosc de la Memòria del Parc de Can Cirera Prim. El monòlit d’Antoni Tomàs duu el lema 'Del poble de sa Pobla en record a les víctimes del franquisme' i està dedicat a Jaume Serra Cardell, Juan Orozco Trulla, Crisanto Valcárcel Moll, Antonio Palazón López i Pere Serra Seguí.

Antoni Simó Tomàs ha reconegut que iniciatives com aquestes «permeten mantenir viva la flama republicana i el record a totes les persones que van lluitar per la llibertat». Així mateix, ha reivindicat «la tasca que ha fet MÉS per Mallorca aquesta legislatura en l’àmbit de la memòria democràtica» i ha posat per exemple l’impuls de l’exdiputada Margalida Capellà a la Llei de fosses o la seva execució i l’exhumació de diferents fosses comunes per part de la consellera de Cultura, Fanny Tur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.