Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «L'Estat ha de comprometre's amb la Llei de dependència»

29527
Cursach, Balboa i Santiago han demanat una major implicació estatal en la Llei de Dependència | Veus Progressistes

El candidat de la coalició Veus Progressistes, Guillem Balboa, juntament amb la candidata al Senat Rosa Cursach i el número dos al Govern, Fina Santiago, han presentat aquest divendres les mesures de la coalició per garantir una corresponsabilitat justa entre comunitat i Estat a l'hora d'assumir els costos de la Llei de dependència.

Així, Balboa ha explicat que fins al moment, «l'Estat s'ha estalviat 57 milions d'euros que li tocaria pagar i que ha assumit la ciutadania de Balears» i és per això que «ha de comprometre's d'una vegada per totes i assumir la meitat dels costos de la Llei de dependència».

A més, ha apuntat el número u de la coalició, és necessari que el govern central comenci a assumir el pes del desenvolupament d'aquesta llei, «que és un dret de les persones dependents», perquè no recaigui completament en el Govern.

Per això, Veus Progressistes proposa un pla de finançament estatal per a equipaments i nous programes de serveis, ja que «ara per ara són les comunitats i els municipis els que assumeixen els costos amb els seus recursos econòmics». Així ho ha explicat la candidata al Senat, Rosa Crusach, qui ha incidit també en què el sector de la dependència és «un sector tremendament feminitzat, per la qual cosa a qui més afecten les retallades són a les dones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.