Setmanari d'informació local - 138 anys

«Frenar la massificació turística i la gentrificació», són algunes propostes que fa Amics de la Terra als partits

29801

L'associació ecologista Amics de la Terra Mallorca ha enviat aquest dijous a tots els partits polítics de les Balears un document amb mesures ambientals que han considerat «prioritàries per a aquesta pròxima legislatura» i en el qual proposen, entre altres, «frenar la massificació turística i la gentrificació de pobles i ciutats».

L'entitat ha explicat que el document s'estructura en vuit àrees temàtiques, la primera és la d''Energia i canvi climàtic'. En aquesta línia, reclamen «reduir la dependència de les energies fòssils, emissores de gasos d'efecte d'hivernacle; fomentar l'autoconsum energètic i la democratització de la producció d'energia renovable».

Respecte a l'àrea de 'Mobilitat', els ecologistes demanen als partits de les Illes un «canvi de paradigma». En concret, han subratllat la importància de reduir i «pacificar» el trànsit dels nuclis urbans a través de mesures que millorin la qualitat de l'aire i que donin prioritat al vianant, la bicicleta i el transport públic.

«Fomentar alternatives al plàstic»
En matèria de 'Residus', el tercer apartat del document, l'objectiu principal d'Amics de la Terra és «la reducció dels residus generats i de la seva incineració, aprofitar al màxim la fracció orgànica, fomentar alternatives al plàstic i envasos d'un sol ús i avançar a 2020 el tancament dels dos forns antics de la incineradora de Son Reus».

Quant a 'Agricultura i alimentació', l'associació ecologista recomana incrementar la producció i el consum d'aliments locals, així com fomentar els canals curts de distribució, el paper dels agricultors i l'agricultura sostenible.

D'altra banda, en el punt de 'Biodiversitat', l'entitat ha proposat a les diferents forces polítiques «ampliar en extensió i número els espais naturals protegits i gestionar» els existents.

En l'àrea d''Aigua', Amics de la Terra Mallorca insta als partits polítics a prendre mesures per a «el foment de la reducció del consum» i millorar els sistemes de depuració per a «evitar la contaminació per aigües residuals».

Respecte a 'Territori i Turisme', l'associació reclama als polítics illencs «frenar la massificació turística i la gentrificació de pobles i ciutats, limitar el sòl urbanitzable, evitar l'ampliació de ports i no permetre més grans superfícies comercials».

Finalment, Amics de la Terra ha proposat també «establir una Àrea MED-ECA de control d'emissions en el mar Mediterrani per a embarcacions en general i creuers específicament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.