Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB al·lega contra l'interès general d'un aparcament projectat en sòl rústic de Cala Agulla

29833

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha al·legat contra la declaració d'interès general que han tramitat els propietaris d'un terreny que, segons l'entitat ecologista, tenen la intenció de construir un aparcament en una zona rústica de Cala Agulla, segons ha informat el GOB.

L'entitat ecologista ha ressaltat que en la zona ja existia un aparcament «il·legal des de feia 40 anys» situat en una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i en una zona declarada Lloc d'Importància Comunitària (LIC) i Zona d'Especial Protecció per als Ocells (ZEPA), concretament en el polígon 9 i parcel·la 85 de Cala Agulla.

«Sembla que el que es pretén ara és traslladar l'aparcament d'una zona a una altra, d'acord als interessos de l'empresa promotora que prèviament ha adquirit els terrenys on ara pretén situar el nou aparcament», han manifestat des del GOB.

El maig de 2018, l'entitat va denunciar davant l'Ajuntament de Capdepera, l'Agència de Defensa del Territori i la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca tota una sèrie d'actuacions encaminades a construir un aparcament en la parcel·la 84 del polígon 9 de Cala Agulla, ja que es duien a terme sense llicència i sense la preceptiva declaració d'interès general.

Segons el GOB, els propietaris de l'aparcament han rescindit el contracte de lloguer amb l'entitat que l'explota i ha comprat uns terrenys nous en els quals «proposen el nou aparcament i tramiten la seva suposada declaració d'interès general», alguna cosa que per als ecologistes podria considerar-se «prevaricació administrativa» en tenir el Consistori de Capdepera coneixement de la situació.

«Ateses les necessitats de recuperació de la zona i a la pressió actual de l'àrea natural de Cala Agulla, la millor de les opcions seria tancar el trànsit rodat i situar un aparcament en l'exterior de l'àrea natural, preferiblement dins de l'àrea urbana», han sostengut des del GOB, els qui han demanat que la situació s'investigui.

Àrea Natural de Cala Agulla

Així mateix, l'entitat ecologista ha assenyalat la platja natural de Cala Agulla es troba en la zona LIC de les muntanyes d'Artà, una zona declarada Parc Natural en 2001 en el qual destaca un hàbitat de duna fixa amb sabinar situat entre la platja i la parcel·la proposada per a fer l'aparcament.

Des de Medi Ambient s'ha acordat amb els municipis de la zona iniciar la tramitació per a ampliar la superfície del Parc Natural de Llevant per a fer-la coincident amb els límits de l'actual LIC Muntanyes d'Artà per a millorar la conservació i gestió dels hàbitats que integra.

«Estam davant una zona natural molt valuosa i fràgil que es troba en un elevat estat de degradació i sotmesa a una forta pressió d'ús públic sense cap mena d'ordenació ni regulació», han resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.