Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Exèrcit espanyol torna a maniobrar en aigües de les Balears

29859
L'Exèrcit espanyol torna a maniobrar aquesta setmana en aigües de les Balears. | Ministeri de Defensa

Els bucs integrants de l'exercici avançat 'Esp Minex-19', actiu des del 29 d'abril, atraquen aquest dissabte en l'Estació Naval de Portopí per a realitzar una escala logística i de descans de dotacions.

Segons ha informat el Ministeri de Defensa, l'exercici es desenvolupa en aigües balears i participen 16 bucs de superfície, un submarí, avions de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Armada, un helicòpter de l'Armada i un total de 900 efectius de 17 països i organitzacions diferents.

En termes més concrets, el 'Esp Minex-19' és un exercici avançat multinacional de guerra de mines que organitza i lidera l'Armada Espanyola al Mediterrani, amb caràcter anual.

L'agrupació arriba a Palma després de la seva sortida de Maó -el punt de reunió de la Força multinacional- i, «com a part de l'escenari tàctic d'una setmana que ha tingut com a missió l'obertura de ports de l'illa que es trobaven tancats per la presència de mines», simulades per artefactes innocus que són recuperats en finalitzar els exercicis.

Segons la seva agenda, durant aquest dissabte explicaran en roda de premsa els detalls de l'escenari i el plantejament i execució de l'exercici i, a la tarda, a les 20.45 hores, i «seguint les tradicions de l'Armada», tindrà lloc un acte d'arriat solemne de bandera a bord del Vaixell almirall.

L'endemà, hi haurà una jornada de portes obertes en horari de demà, de 10.00 hores a 13.00 hores, i de tarda, de 16.00 hores a 20.00 hores, en la qual es podrà visitar el Buc de Comandament i Suport 'Tornado', els Caçamines de la Força i totes les seves capacitats, robots submarins inclosos.

Finalment, el dilluns la força armada espanyola es farà a la mar per a afrontar la segona i última setmana de l'exercici i està previst que l'agrupació recali novament a l'Estació Naval de Portopí, en finalitzar l'exercici, el dia 10 de maig al capvespre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.