Setmanari d'informació local - 138 anys

El servei Renda Àgil comença aquest dimarts per a ajudar a fer la declaració a 37 municipis de les Balears

29883

Un any més, l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa en marxa la campanya Renda Àgil per a ajudar a fer la declaració de l’IRPF, a través d’un servei de cita prèvia –mitjançant sol·licituds de manera telefònica a través de la línia 971767676 o per internet al portal www.atib.es- per a concertar entrevistes presencials, un servei adreçat a un total de 37 municipis de les Illes Balears.

Aquest servei, disponible per a demanar cita a partir d'aquest 7 de maig i fins a finals de juny, es presta en col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i serveix per a agilitzar la tramitació de la declaració de la renda mitjançant l’ajuda i l’assistència als contribuents en els punts d’atenció distribuïts al territori de les Illes Balears.

En total, s’han habilitat 18 punts d’atenció personalitzada per a 37 municipis de les Balears a través de la xarxa d’oficines de l’ATIB, principalment als municipis de la Part Forana de Mallorca, Menorca i Formentera, als quals no arriba el servei de l’agència tributària estatal, i que conjuntament amb les 5 oficines de l’AEAT permeten una cobertura extensiva per als contribuents de totes les illes.

L’any passat, el servei Renda Àgil va ajudar a fer la declaració de la renda a prop de 9.400 persones, un 28 % més que l’any anterior, i va registrar gairebé 9.000 declaracions realitzades. La incorporació de Calvià i l’augment generalitzat de l’interès pel servei a la majoria de municipis expliquen aquest increment. Calvià, amb 1.359, és el municipi amb més declaracions realitzades a través d’aquest servei l’any passat, seguit de Ciutadella (1.255), Capdepera (915) i Formentera (693).

Com a novetat, enguany l’ATIB desplaça personal tècnic a Sant Llorenç des Cardassar amb l’objectiu de facilitar informació i ajudar a fer la declaració de la renda als veïns de la comarca afectats per les inundacions de 9 d’octubre de 2018, els quals es poden aplicar diversos beneficis fiscals previstos per als contribuents que han rebut ajudes públiques per pal·liar els danys produïts per les inundacions. L’ATIB ja va oferir xerrades informatives conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Llorenç a principis d’abril per explicar aquests beneficis fiscals adreçats a particulars i empreses –a l’IRPF, a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i a l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)- establerts pel Govern de les Illes Balears i el Govern de l’Estat.

El servei de cita prèvia per als contribuents dels municipis coberts pel Servei de Renda Àgil del Govern comença aquest dimarts 7 de maig, es prolongarà fins al 28 de juny i es pot concertar per dues vies: per telèfon (971 76 76 76) i per internet (www.atib.es). Les entrevistes presencials per a l’emplenament de les declaracions es podrà fer des del 14 de maig fins el primer de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.