Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets proposa crear un observatori internacional del turisme a les Balears

29933

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha proposat aquest dimarts crear un observatori internacional del turisme a les Balears «en un futur pròxim» per a comptar amb dades reals.

Així s'ha expressat Busquets durant una reunió mantenguda aquest dimarts a Madrid amb el director executiu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, en la qual també ha estat present el gerent de l'Agència Estratègica Turística de les Balears (Aetib), Jaume Alzamora.

Des de la Conselleria han recordat que la xarxa internacional d'observatoris de turisme sostenible de l'OMT supervisa l'impacte econòmic, ambiental i social del turisme en les destinacions sobre la base de dades reals i científics per a gestionar el turisme i han apuntat que, a l'Estat espanyol, només Navarra compta amb un.

En aquest sentit, Busquets ha ressaltat la «necessitat» que les Illes comptin amb dades reals sobre el turisme en ser una «destinació mediterrània consolidada» que, segons ha sostengut, té la sostenibilitat «en el centre» de les seves polítiques. Per part seva, Butler ha vist «amb bons ulls» la iniciativa balear i ha animat al Govern a presentar la seva candidatura.

La Conselleria ha explicat que la reunió entre Busquets i Butler s'ha celebrat abans de la presentació a premsa especialitzada que ha organitzat l'AETIB, en la qual s'exposarà l'estratègia de turisme sostenible de les Balears i els principals projectes de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.