Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya arrencarà la recollida selectiva de matèria orgànica a tres supermercats de Palma

30105

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram de Palma (Emaya) arrencarà el pròxim 10 de juny, de dilluns a dissabte, la recollida selectiva de matèria orgànica a tres supermercats.

Segons ha informat Emaya, es tracta d'una prova pilot en la qual participen tres cadenes: Mercadona (establiment de l'Estadi Balear), Eroski (en el supermercat de Son Moix) i Lidl (La Vileta). La iniciativa s'emmarca en el projecte de recollida de matèria orgànica que s'ha posat en marxa per fases a Palma i que també existeix en el sector de la restauració.

Els residus orgànics es recolliran cada dia de dilluns a dissabte en contenidors específics, i la fracció de rebuig únicament un dia a la setmana. L'equip d'educació ambiental d'Emaya impartirà formació específica als responsables dels establiments i als seus treballadors. A més, s'organitzaran visites a la planta de compostatge del Consell de Mallorca per a conèixer la destinació dels residus orgànics i conèixer els requisits d'una bona separació.

La prova pilot, pretén servir per a determinar les característiques de la recollida selectiva en les superfícies comercials i posteriorment es preveu estendre-la a la resta d'establiments a partir de la pròxima tardor.

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, la gerent, Imma Mayol, i l'equip de direcció i tècnics de l'Àrea de Qualitat Urbana han mantengut reunions amb representants de les tres cadenes de supermercats per a concretar els detalls sobre les característiques de la recollida, com la ubicació, els horaris i la freqüència. Truyol ha agraït als representants de les tres empreses la seva bona disposició i voluntat de realitzar aquesta separació i recollida selectiva dels residus orgànics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.