Setmanari d'informació local - 138 anys

Els responsables del bar 'Es Llonguet' consideren que no era necessari telefonar a la policia

30155

Tot i que no ha resultat fàcil, a la fi, la dBalears s'ha posat en contacte amb els responsables del bar pastisseria 'Es Llonguet' de Son Ferriol, on es va produir una discriminació per raó d'elecció de llengua.

Iker P. Responsable del local ha reconegut que l'incident va existir, encara ha volgut explicar que «hi ha una empleada que ha arribat fa poc a Mallorca i no entén el mallorquí». El responsable del local també ha afirmat que no era necessari avisar la policia per aquest cas.

D'altra banda, l'encarregada del bar pastisseria 'Es Llonguet' ha fet arribar un missatge escrit a dBalears que diu: «Hola, som l'encarregada d'aquest establiment, m'hauria agradat que abans de publicar aquesta notícia s'haguessin posat en contacte amb mi o com a mínim amb algun treballador, o amb la Policia Local de Palma que va arribar a intervenir per a resoldre aquest problema i el que trob estrany és que no s'esmenti a la Policia. En primer lloc ningú se'n va anar sense ser atès del local. En segon lloc va ser la senyora que va demanar la comanda i no els nins, de la mateixa manera es va acostar una altra treballadora la qual si que l'entenia però la senyora va preferir telefonar a la Policia abans que l'altra treballadora l'atengués, de fet ningú es va negar atendre-la, simplement la treballadora que la va atendre era nova, del sud i no la podia entendre, i ella continuava posant-ho tot més complicat. La Policia va acudir al lloc, i ens va donar la raó, nosaltres som lliures de parlar en castellà o mallorquí, i no era necessari, amb tots els meus respectes, muntar l'espectacle que va muntar. I en tercer lloc som moltes al·lotes, qui vulgui venir parlant en mallorquí hi haurà sempre algú que ho entengui i l'atendrà».
Cal recordar que una mare acompanyada de tres infants ha denunciat aquest dilluns que les dependentes de l'establiment de Son Ferriol 'Es Llonguet' s'han negat a atendre'ls pel haver fet la comanda en mallorquí.

La denunciant ha explicat que al bar pastisseria 'Es Llonguet', situada a l'avinguda del Cid de Son Ferriol, han ignorat la seva comanda per haver-la feta en la llengua pròpia de Mallorca.

«Hem demanat un suc i volia demanar berenar per als nins, que tenen gana, però les dependentes m'han ignorat i després d'una bona estona m'han dit que ho demani en castellà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.