Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma aposta per polítiques culturals adaptades als barris

30289
La Crida per Palma ha fet una acció reivindicativa a Pere Garau. | La Crida per Palma

La Crida per Palma ha dut a terme aquest diumenge una acció simbòlica simulant un equipament cultural al mig de la Plaça Pere Garau. Amb aquesta acció la candidatura municipalista ha volgut «posar sobre la taula» la necessitat que tenen alguns barris de tenir equipaments socials i culturals adaptats a les seves necessitats.

«Pere Garau és un gran exemple de deixadesa respecte a les qüestions vinculades a la cultura i els equipaments culturals d'aquest govern municipal i dels anteriors», ha dit Manel Domènech, cap de llista de la Crida per Palma. El candidat també ha recordat que «varen prometre un Casal de Barri i biblioteca a Pere Garau, i el resultat ha estat un local tancat amb clau, fet que en dificulta el seu accés i ús».

La Crida per Palma ha reivindicat que la política cultural ha d'anar encaminada a la democràcia cultural, acabar amb la mercantilització que redueix la cultura en un producte de consum, és per això que els equipaments juguen un paper molt important. «Cal analitzar les necessitats reals d'equipaments a cada barri i promoure el desplegament dels que siguin estratègics, sempre acompanyats de plans per al seu desplegament i de la dotació del personal necessari», ha afirmat Domènech.

«Des de la Crida per Palma apostam per la sostenibilitat cultural, i si no és necessari fer un nou equipament, no s'ha de fer i dotarem dels recursos adients per fer funcionar els existents» ha dit Laura Dorado, número 2 de la candidatura, que ha afegit que hi ha espais com la xarxa d'escoles públiques que es podrien obrir a les veïnades per «reforçar la funció sociocultural de les biblioteques, dels casals de barri, dels casals de joves i dels casals culturals».

La promoció de la cultura com a eina crítica i participativa, posant punt final a la mercantilització és una de les prioritats de la formació política. «Combatre la turistizació de la cultura evitant els esdeveniments culturals adreçats exclusivament a turistes, revisar el finançament públic de la cultura mercantilista o donar suport a l'autoorganització, l'autogestió i l'associacionisme, són alguns exemples de les mesures que durem a Cort la pròxima legislatura» ha conclòs Dorado.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.