Setmanari d'informació local - 138 anys

Es donen de baixa un total de 5.439 places turístiques a Mallorca

30313

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha informat aquest dilluns de l'inici del decreixement de places turístiques a Mallorca i ha anunciat que s'han donat de baixa un total de 5.439 places a l'Illa.

«En concret, s'han donat de baixa 4.888 places de lloguer turístic, 143 d'agroturisme, 286 de turisme d'interior, deu d'hotels rurals i 112 d'hotels en general», ha explicat en roda de premsa, al que ha afegit que «les altres illes tenen transferides les competències d'ordenació turística, per la qual cosa aquestes decidiran respecte a aquest tema».

En aquesta línia, ha especificat que d'aquest total de places que s'han donat de baixa «de forma definitiva», 633 corresponen a Palma, i ha atribuït aquesta «fita històrica» a l'aprovació de la Llei 6/2017, de 31 de juliol, de modificació de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Balears, relativa a la comercialització d'estades turístiques en habitatges.

Així mateix, ha subratllat que la Conselleria va establir «per primera vegada un sostre de places amb una llei que funciona i permet un decreixement constant que es continuarà produint» al llarg dels pròxims anys.

Busquets ha previst que en aquest «horitzó llarg de decreixement» s'aniran donant de baixa «unes 120.000 places turístiques de diferent tipologia», de les 430.000 que hi ha actualment entre places oficials i la bossa. «Hi ha gent que voluntàriament s'ha donat de baixa quan ha vist que no complia la llei, però la gran part de les baixes s'han produït perquè els nostres inspectors han detectat errors», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.