Setmanari d'informació local - 138 anys

L’obra ‘Llum trencada’ descobreix al jovent històries de les dones represaliades pel franquisme a Mallorca

30333

Aquest dimarts al Teatre del Mar s’ha escenificat l’obra de teatre ‘Llum trencada’, de la companyia Iguana Teatre. Des de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics s’ha organitzat la seva visualització per a més de 200 alumnes dels IES Aurora Picornell, Antoni Maura i Francesc de Borja Moll, en el marc de la campanya ‘Mallorca té nom de dona’, dedicada enguany a Aurora Picornell.

Aquesta obra, guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2018, i dirigida per Pere Fullana Mas (Premi ATAPIB a la millor direcció), relata el cop d’Estat del 18 de juliol de 1936 i el que va suposar a través de les històries de diferents dones republicanes de Mallorca. Dones coetànies a Aurora Picornell que foren represaliades, empresonades o assassinades per la relació que tenien amb les seves parelles i pares republicans.

A la sortida, el regidor Aligi Molina, qui ha assistit al teatre, ha assegurat que «és important que la gent jove conegui el que van passar dones com aquestes, invisibilitzades».

Aquesta activitat amb els instituts forma part de la pròpia campanya ‘Mallorca té nom de dona’, que han dut a terme el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. S’ha escollit el Molinar per a la representació de l’obra per ser el barri on va viure Aurora Picornell, i on precisament aquest 2019 s’ha col·locat un bust al passeig del Born i una placa a l’edifici La Petrolera en la seva memòria.

Abans del començament de l’obra, a l’entrada del teatre, s’ha donat a conèixer també la campanya ‘Aurora em mola’ a través de xapes per iniciativa del servei de Joventut. El regidor Molina ha valorat aquestes accions de la campanya molt positivament, i ha apostat per complementar-les «amb una formació cultural continuada per intentar que arribin més a la gent jove», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.