Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben el cos de Julià Fullana, llançat pels falangistes al Pou de s'Àguila

30411

El Govern ha identificat Julià Fullana, un dels tres cossos trobats a 47 metres de profunditat en el Pou de s'Àguila, situat en la finca particular del Porxat de la Marina de Llucmajor.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, els tres cossos presentaven fractures de trauma peri mortem, possiblement a causa de la caiguda dins del pou.

La Conselleria va encarregar aquesta exhumació i la resta de les incloses en el Pla d'Actuació 2018 a l'equip tècnic d'Aranzadi que va treballar en la recerca dels cossos dels represaliats que podrien trobar-se dins el pou i en la seva posterior identificació.

Aquest dijous s'ha conegut que un dels cossos trobats correspon a Julià Fullana Mas, qui a l'agost de 1936 va ser detengut, torturat i llançat viu, segons els testimonis, en el Pou de s'Àguila per falangistes.

Julià Fullana era fill de Joan Fullana, un dels fundadors del partit socialista de Llucmajor i tenia entre 26 i 30 anys quan el varen assassinar. Treballava a la pedrera de Son Fullana. La Conselleria ha treballat aquesta legislatura per a la recuperació de la memòria històrica de les Balears, en col·laboració amb l'associació memorialista Memòria de Mallorca.

La tasca desenvolupada per l'associació durant molts anys ha facilitat la identificació dels cossos oposats i l'equip tècnic de Aranzadi ha estat l'encarregat de dur a terme les tasques d'exhumació i la posterior identificació dels cossos oposats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.