Setmanari d'informació local - 138 anys

L'abstenció en les autonòmiques va superar el 50 % en sis municipis de les Balears

30549

L'abstenció va superar el 50 per cent dels electors en sis municipis de les Illes tant en les eleccions locals, insulars i autonòmiques d'aquest diumenge, tot i que la xifra augmenta fins als nou municipis en el cas de les europees.

Així es desprèn dels informes provisionals fets públics pel Govern i el Ministeri de l'Interior.

Dels sis municipis en què l'abstenció va superar el 50 % en les eleccions, la majoria són d'Eivissa. En aquesta illa, que compta amb cinc municipis, només un d'ells (Sant Joan de Labritja) va tenir més participació que abstenció.

La resta (Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària i Sant Josep de sa Talaia) registren percentatges de participació per sota del 50 %. Sant Josep de sa Talaia s'endú el rècord amb la participació més baixa en les municipals, les insulars i les autonòmiques.

A Menorca, tots els municipis tenen percentatges d'abstenció per sota del 50 %, i a Mallorca, dos municipis (Alcúdia i Capdepera) varen superar el 50 % en les convocatòries als ajuntaments, els consells i el Parlament.

Si s'analitzen també les europees, s'afegeixen a la llista de municipis amb abstenció per sobre del 50 % Palma (50,28 %), Formentera (50,12 %) i Son Servera (54,01 %). El municipi amb l'abstenció més alta en els comicis europeus és Capdepera, amb un 54,01 %.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.