Setmanari d'informació local - 138 anys

Un estudi confirma que el principal problema d'Eivissa és l'accés a l'habitatge

30619

El Consell d'Eivissa, a través de Benestar Social, ha presentat un informe sobre les necessitats en atenció social a l'illa i la seva principal conclusió és que el primer problema social és el de l'habitatge. Així, es constata que els preus de lloguer i compra s'han disparat i que els afectats són famílies monoparentals després d'una separació o divorci, immigrants o dones víctimes de la violència de gènere, entre altres.

L'informe assenyala a més que resoldre el problema significaria, no només solucionar les necessitats d'una àmplia capa de la població sinó també alliberar recursos dels serveis socials que ara es destinen al problema. Segons ha informat la institució insular, la Conselleria de Benestar Social, Sanitat, Igualtat i relacions amb les entitats ha encarregat a l'Institut de Treball Social i Serveis Socials aquest estudi amb l'objectiu d'identificar els problemes i demandes socials de la població d'Eivissa per a orientar l'atenció i adequació dels serveis.

Per a elaborar l'informe han estat consultades les memòries dels Serveis Socials, les dades estadístiques o la informació municipal i del mateix Consell, a més de realitzar-se entrevistes i visites a treballadors socials i a responsables del Consell i del Govern. La consellera de Benestar Social, Lydia Jurado, s'ha mostrat «molt satisfeta» amb la qualitat de l'estudi i ha assenyalat que la informació serà «la base per a realitzar el Pla Estratègic de Serveis Socials d'Eivissa, una guia perquè els següents governs puguin desenvolupar les estratègies de política social més convenients per als ciutadans».

Segons el Consell, un altre aspecte que destaca l'estudi és la necessitat de posar en marxa un alberg de baixa o mitja exigència, demanda avalada pel col·lectiu de persones que viuen al carrer. Així mateix, s'alerta sobre el progressiu envelliment de la població eivissenca, la qual cosa provocarà que l'atenció a la tercera i quarta edat es converteixi aviat en una prioritat dels serveis socials.

L'estudi també assenyala la necessitat d'incrementar la inversió en el Centre d'Atenció a les Drogodependències a causa de la demanda del servei; la creació d'un sistema d'informació comuna entre les administracions dels recursos en serveis socials o la necessitat d'impulsar serveis de mediació cultural, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.