Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern diu que defensarà els interessos de les Illes enfront del recurs de Pedro Sánchez

30623

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha insistit aquest dijous en què l'Executiu defensarà els interessos de les Illes, després de l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern de Pedro Sánchez contra la Llei d'Avaluació Ambiental.

Així s'ha expressat Costa en declaracions en les quals ha remarcat que, encara que hi hagi una coincidència de color polític en els governs autonòmic i central, això «no vol dir que no hi hagi un debat».

En aquest sentit, Costa ha emfatitzat que en l'etapa de Mariano Rajoy, el Govern va tenir molts més advertiments d'inconstitucionalitat, si bé la majoria es varen resoldre sense arribar a esgotar la via judicial, i ha mantengut que amb l'anterior Govern hi havia casos que des de les Balears veien com a «injustificats».

Com a exemple, la portaveu ha esmentat els «recursos absurds» respecte a l'exigència català presentats per la Delegació del Govern espanyol, «que després es varen retirar». A més, la portaveu ha insistit que, en el cas de la Llei d'Avaluació Ambiental, es tracta «d'un tema tècnic que no afecta el fons de la llei sinó a una qüestió competencial».

El Govern espanyola considera que es tracta d'una «extralimitació en l'exercici de les competències autonòmiques». «Ara els tribunals decidiran», ha conclòs Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.