Setmanari d'informació local - 138 anys

Les discrepàncies entre MÉS i PSIB obstaculitzen les negociacions per a formar Govern

30767

Les negociacions per a formar el nou govern a les Balears s'estan veient obstaculitzades a causa de discrepàncies entre el PSIB i MÉS respecte a alguns projectes i posicions polítiques.

Segons han informat fonts pròximes a les negociacions, després d'una setmana de «contactes previs bastant intensos», existeixen tres punts, plantejats per MÉS, sobre els quals no hi ha acord amb el PSOE.

En primer lloc, hi ha disconformitat en les files ecosobiranistes respecte a la posició política enfront de l'Estat que hauria d'assumir el nou Govern en relació a assumptes com el pagament d'inversions en depuradores, el conveni ferroviari o el Règim Especial de les Balears (REB).

Igualment han sorgit desavinences quant a la composició del nou Govern. Des de MÉS no qüestionen que la presidència correspon al PSIB, en ésser el partit més votat, però consideren que la proposta inicial del PSOE no reflecteix la «pluralitat» del 'Pacte'. Amb tot, no es dóna per fet que MÉS entrarà de nou en el Govern, i la decisió final recaurà en la seva assemblea.

Segon Cinturó
MÉS també s'oposa al projecte del segon cinturó de Palma tal com està plantejat actualment. Sobre aquest tema s'ha pronunciat públicament el batle en funcions de Palma, Antoni Noguera, que ha advertit que el traçat del segon cinturó és «clau» per a la formació.

En una publicació en el seu mur de Facebook, el dirigent de MÉS a Palma ha assenyalat que, respecte a la política de carreteres, s'ha d'eliminar el tram cinc del segon cinturó i pacificar el tram u.

Per part seva, Podem consideren que primer ha de parlar-se del programa i, una vegada s'hagi definit, abordar l'organigrama i l'equilibri de forces de l'Executiu. També prefereixen no incloure en el full de ruta del Govern qüestions que afectin les competències del Consell de Mallorca i de Palma, com el segon cinturó. Igualment, entenen que gran part de les qüestions plantejades per MÉS ja estan recollides en el programa.

Amb tot, els tres partits que en 2015 varen signar els 'Acords pel canvi' sí que coincideixen que desitgen continuar amb la línia de l'anterior legislatura.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.