Setmanari d'informació local - 138 anys

Jaume Matas serà jutjat aquest dilluns pel cas Son Espases

30847
L'expresident Jaume Matas ja fa un any que compleix condemna pel cas Noos. | E.P./dBalears

L'expresident del Govern, Jaume Matas, s'asseurà aquest dilluns, 10 de juny, en el banc dels acusats pel 'cas Son Espases', judici en el qual s'enfronta a una pena de 16 anys d'inhabilitació i a quatre anys i sis mesos de presó. Per a això, ha estat traslladat a la presó de Palma des de la d'Aranjuez, on compleix la condemna derivada del judici del 'cas Noos'.

La Fiscalia considera que l'exrepresentant del PP a les Illes podria estar darrere de les presumptes irregularitats en el concurs d'adjudicació del centre hospitalari de Son Espases. Amb això, l'acusa d'haver ordenat la manipulació d'aquest concurs per a beneficiar il·lícitament a la UTE liderada per OHL.

Com a acusació particular, l'Advocacia de la Comunitat Autònoma demana dos anys i deu mesos de presó per a Matas i la representació de MÉS per Mallorca demana quatre anys de presó.

Els fets tenen el seu origen en el concurs per a la concessió de Son Espases, tramitat pel Servei de Salut (IbSalut) en la legislatura 2003-2007. Encara que el pressupost inicial dels treballs va ser de 635 milions d'euros, el projecte va sortir a concurs per 778,4 milions d'euros l'any 2006.

La causa va ser instruïda pel llavors titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, el jutge José Castro, que es va jubilar el desembre de 2017.

A més de Matas, la Fiscalia acusa en aquest judici, que està previst que vaig durar fins al 30 de juny, a l'exconsellera de Salut, Aina Castillo, a l'exdirector general del IbSalut, Joaquín Sergio Beltrán, i a l'empresari Jesús Peinado. A tots, inclòs a Matas els acusa de presumpta prevaricació, frau a l'Administració, malversació de fons públics i tràfic d'influències.

Cal recordar que Matas ja du a la presó des de juny de l'any passat amb motiu de la seva condemna pel 'cas Noos'. El també exministre de Medi Ambient va ser condemnat a tres anys i vuit mesos de presó i set anys d'inhabilitació especial.

Abans, Matas ja havia complert una pena de nou mesos de presó en el marc de la primera peça que va ser jutjada dins del 'cas Palma Arena' per la contractació irregular d'un articulista per a la redacció dels seus discursos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.