Setmanari d'informació local - 138 anys

PSIB, MÉS per Palma i Podem segueixen sense acord sobre l'organigrama de Cort

30933

PSIB, MÉS per Palma i Podem reprendran aquest dimecres al matí les negociacions per a aconseguir un pacte a l'Ajuntament de Palma, només tres dies abans per a la celebració del ple de constitució del consistori.

De moment, les tres forces que varen governar a Palma la legislatura passada han aconseguit un acord respecte al programa, però el principal escull per a donar per tancat un pacte és el repartiment d'àrees.

En particular, enfront de la proposta del PSIB, MÉS i Podem reclamen més representació en la composició del govern municipal, mentre que el PSIB vol gestionar àrees de pes que en la passada legislatura varen recaure en els seus socis, com Emaya i Infraestructures -que MÉS i Podem, respectivament, desitgen conservar-. Les àrees que quedarien per als socis són Sanitat, Participació Ciutadana, Igualtat, Cultura i Serveis Socials.

Les fonts consultades han referit malestar entre els socis, que entenen que el PSIB «ho vol tot», pel fet que després d'eleccions del 26 de maig els socialistes varen obtenir més regidors -mentre que MÉS i Podem varen perdre regidors-. No obstant això, el PSIB no té majoria i necessita del suport de la resta de forces de l'esquerra per a poder investir a José Hila com a batle de Palma. La diferència és de solament un regidor respecte a la suma de regidors de PP, Cs i Vox.

L'última reunió de les negociacions a Cort va tenir lloc aquest dilluns. Al llarg d'aquest dimarts no hi ha hagut acostaments i la reunió del dimecres es produirà a escassos dies de la data límit, la qual cosa dificulta que Podem pugui realitzar abans del dissabte una consulta a les seves bases respecte a l'acord, com pretenia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.