Setmanari d'informació local - 138 anys

Censuren que el tancament del varador de sa Capella «deixa Portocolom sense rampa pública de varada»

30971

La plataforma 'Salvem Portocolom' ha demanat aquest dimecres la restauració de l'escar de sa Capella del municipi per al funcionament de petites embarcacions a més de la recuperació del seu ús públic per a evitar la instal·lació de negocis privats que «envaeixen l'escar» de Portopetro.

Així l'entitat ha recordat que sa Capella és un element patrimonial protegit l'empedrat del qual s'ha degradat a causa de la «falta de manteniment» i a l'ús d'embarcacions pesades. «Malgrat les promeses i les bones intencions, ha passat un altre hivern i no ha començat la restauració d'aquesta bella construcció que Ports de les Balears vol tancar definitivament en el futur, deixant-lo com un element purament decoratiu», han manifestat des de la plataforma.

Projecte Corso

En aquest sentit, Salvem Portocolom ha assenyalat que la presència més gran d'amarraments per a embarcacions de luxe en el moll és una situació de la qual «alguns sectors» s'aprofiten per a reprendre el projecte del Corso, que contempla una rampa encallada de 9 metres d'ample en la zona de sa Bassa Nova.

Aquest projecte, segons explica l'entitat, també contempla una cantina i un aparcament que ocuparia «la pràctica totalitat» de l'esplanada. «Els informes desfavorables de Medi Ambient i de Recursos Hídrics i la pressió popular han paralitzat de moment el projecte, encara que encara no s'ha descartat i apareix en l'Avantprojecte del Pla General de Ports 2018-2033», han advertit des de l'entitat, que ha mostrat el seu desig que l'esplanada del Corso torni a ser una zona verda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.