Setmanari d'informació local - 138 anys

'Units per Conservar' proposa una ronda ferroviària a Palma i reduir el parc automobilístic

30973

La plataforma Units per Conservar (UXC) ha proposat aquest dimecres crear una ronda ferroviària a Palma que connecti els polígons de la ciutat, hospitals, port, aeroport i zona de col·legis directament amb el centre i amb els corredors ferroviaris existents.

Segons han informat des UXC, la proposta parteix de la «necessària interconnexió» de les infraestructures estratègiques de Palma per mitjà d'un transport ràpid i sostenible per tal de mitigar, i fins i tot eliminar, la «saturació viària actual» i preveure aquesta proposta dins el Pla Director de mobilitat.

«La cita de connectar Palma amb la resta de l'illa per mitjà del tren resulta ineficaç si no s'interconnecta amb aquestes infraestructures i tot pla de mobilitat resultarà un fracàs», han explicat. Entre els objectius s'han proposat reduir de forma dràstica el parc automobilístic sense alterar el normal desenvolupament de les empreses i desembussar eixos viaris provinents de Migjorn (autopista Llucmajor), Raiguer (autopista Inca) i Ponent (Calvià i Andratx).

Així mateix, contemplen el fet de dissenyar un projecte ferroviari no destinat únicament al sector turístic, sinó que doni cobertura real «als milers de treballadors que es desplacen diàriament als seus punts de treball».

D'altra banda, també han destacat la reducció de «l'empremta ecològica» que produeix desplaçar de forma massiva a la població en vehicles particulars, «oferint un mitjà de transport que competeixi directament amb el cotxe de manera temptadora en igualtat de condicions», entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.