Setmanari d'informació local - 138 anys

PSIB, Podem i MÉS reprenen aquest dilluns les negociacions per a abordar l'organigrama del nou Govern

31109

Els partits PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem reprenen aquest dilluns les negociacions per a conformar el nou Executiu amb la finalitat d'abordar l'organigrama del Govern, qüestió en la qual en les últimes trobades han diferit les postures de ecosobiranistes i socialistes.

En la reunió mantenguda aquest divendres per les tres formacions, MÉS va abandonar la taula de negociació en exigir tres conselleries de les dotze que, presumiblement, tendria el futur Executiu. La petició va ser rebutjada pel PSIB en considerar que la formació ecosobiranista havia de tenir una representació «lògica i proporcional» d'acord als resultats expressats en les urnes, que van concedir al partit encapçalat per Miquel Ensenyat quatre diputats en la Cambra autonòmica.

El PSIB ha demanat a MÉS «desencallar» la qüestió i la representant PSIB en les negociacions, Pilar Costa, va advertir aquest divendres que, si MÉS no cedeix davant l'exigència de gestionar tres conselleries, les negociacions per a conformar l'Executiu «no podran continuar» a tres bandes. En aquest sentit, el PSIB considera «prioritari» que les tres formacions estiguin a l'Executiu, encara que insisteixen que el PSIB ha de ser la força amb major representació.

Per part seva, a MÉS expliquen que la seva demanda de gestionar tres conselleries respon a un «criteri polític», segons assenyalava aquest divendres el representant de l'equip negociador, Miquel Gallardo. «Estam oberts a parlar de qualsevol de les conselleries, però el PSIB considera inviable parlar que gestionem tres carteres i no hi ha hagut acord», varen ser les paraules de Gallardo.

A Podem mantenen la seva voluntat «fèrria» d'entrar en el Govern, segons ha assenyalat en les últimes trobades el membre de l'equip negociador, Alejandro López. «Si MÉS vol entrar en el Govern, genial, però si no troben el seu encaix, Podem treballarà amb el PSIB per a estar dins de l'Executiu i aplicar polítiques progressistes», va declarar López aquest divendres.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.