Setmanari d'informació local - 138 anys

Pons es mostra «convençut» de poder defensar la Llei de Canvi Climàtic davant el Govern espanyol

31145

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat en funcions, Marc Pons, ha assegurat que la Llei de Climàtic i Transició Energètica, aprovada al Parlament al febrer, està «molt madurada i és sòlida», per la qual cosa ha dit que està «convençut» que durant la Comissió Bilateral entre Govern espanyol i Govern «tendrà l'oportunitat de posar damunt de la taula els arguments per a defensar-la».

En declaracions als mitjans aquest dimarts, Pons ha afegit que creuen «completament» en aquesta llei i ha criticat que les normatives que suposen una «innovació i un pas cap endavant sempre generen algun tipus de recel als ulls dels grans funcionaris del Govern espanyol».

«Ja ens va passar amb la Llei d'Habitatge, que vàrem saber resoldre, i ara, en aquest cas, existeixen dubtes competencials que l'Executiu espanyol té interès en què puguem aclarir», ha explicat el conseller.

Amb tot, Pons ha dit que, «amb un bon enteniment com el que hi ha amb el Govern espanyol, hi haurà la capacitat de poder arribar a acords que reforcin encara més la llei, de la mateixa manera que es va fer amb la de l'habitatge».

Cal recordar que el Govern espanyol ha decidit estudiar la constitucionalitat o no de la Llei de Canvi Climàtic i que, segons publica aquest dimarts el Boletín Oficial del Estado (BOE), s'ha aconseguit un acord de la Comissió Bilateral de Cooperació de l'Administració espanyola amb les Balears per a iniciar negociacions amb la finalitat de resoldre les discrepàncies amb determinats articles de la norma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.