Setmanari d'informació local - 138 anys

Toni Cantó: «Miguel Hernández avui no hagués pogut publicar perquè no hagués tengut ni una sola ajuda per publicar en castellà»

31153

El portaveu de Ciutadans a les Corts valencianes, Toni Cantó, s'ha reafirmat aquest dimarts en l'afirmació que va realitzar durant el ple d'investidura en què va indicar que al país Valencià del Botànic «Miguel Hernández no hagués pogut publicar perquè no hagués tengut ni una sola ajuda per publicar en castellà» i ha agregat que en la comunitat «que vol construir el tripartit passarà com a Catalunya, no es podrà estudiar ni una sola hora en espanyol».

Cantó ha fet aquestes declaracions en ser preguntat si reformularia aquesta frase que al·ludeix a l'escriptor alacantí tenint en compte que el 60% de les ajudes per a publicar van a obres en valencià i el 40% a obres en castellà.

«La torn a reformular però és bàsicament el mateix, a la Comunitat Valenciana que està construint el tripartit, en res estarem com a Balears i el següent pas és estar com a Catalunya. En aquesta comunitat que vol construir el tripartit passarà com a Catalunya, no es podrà estudiar ni una sola hora en espanyol», ha dit.

Els nous creadors, ha prosseguit, «tampoc podran estudiar en espanyol i les ajudes seran infinitament majors, com són ara mateix a Catalunya i aquest és el camí que duim aquí, a aquells artistes que s'expressin en la llengua única que volen imposar i no en qualsevol de les dues llengües que hauríem de manejar amb absoluta llibertat aquí».

Cal recordar que Miguel Hernández Gilabert (Oriola, 30 d'octubre de 1910 - Alacant, 28 de març de 1942), poeta i dramaturg valencià, va ser empresonat pel règim franquista i acabà morint a una presó del règim feixista de Franco.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.