Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Un Guàrdia Civil li diu una treballadora de l'aeroport: «O me hablas en español o no pasas»

31363

Una treballadora d'una empresa que opera a l'aeroport de Palma, P.R.R., ha denunciat que ha estat víctima d'una discriminació per raó de llengua per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

La denunciant, que diu haver sentit molt de neguit i desampar, ha presentat la corresponent denuncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquest passat dimarts 25 de juny al matí.

P.R.R. explica amb tot detall els fets previs a l'agressió verbal rebuda. En passar un dels filtres de seguretat, va sonar l'arc detector de metalls i va ser escorcollada per una vigilant de seguretat. Després d'uns 20 minuts i quan ja es trobava en una reunió, «han aparegut una parella de la Guàrdia Civil demanant per jo. Quan m'he identificat m'han demanat que els acompanyés al mateix control de seguretat que havia passat. Allà m'han demanat el DNI i la tarja d'identificació d'Aena».

P.R.R. continua narrant: «Un tercer Guàrdia civil que era allà m'ha dit que tornés a passar l'arc de seguretat i així ho he fet. Aquesta vegada no ha sonat i ell m'ha indicat a mi i a la vigilant de seguretat que podia passar sense cap problema. Llavors m'he dirigit a ell en català per donar-li les gràcies i comentar-li que a la fi estava tot bé, que a la fi ja no sonava... comentaris sense cap importància. Ell s'ha excitat molt en sentir-me parlar català i en un to pujat m'ha dit que «a la autoridad se le habla en español», en més d'una ocasió ho ha repetit i ha afegit «o me hablas en español o no pasas», tot just quan ell mateix m'havia donat permís per passar. Jo no he canviat la meva parla i li he contestat que jo era catalanoparlant i és el meu dret fer-ne ús d'aquesta llengua sense que se'm pugui imposar cap altra. No m'ha deixat passar, ha fabricat una mentida per fer-la servir d'excusa dient que jo no havia volgut passar el control de seguretat (quan en realitat l'he passat TOTES les vegades que m'ho han demanat), m'he oferit a llevar-me la jaqueta per facilitar-los la seva feina i he esperat que em donàssim permís per passar sense fer cap protesta».

La víctima del presumpte abús policíac conclou que «Entenc que tot aquest comportament i abús d'autoritat exercit en aquest cas i avui és a causa del fet que jo hagi emprat una llengua que ell no accepta».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris