Setmanari d'informació local - 138 anys

Entra en vigor la regulació d'entrada de vehicles a Formentera

31441

La regulació d'accés, circulació i estacionament de vehicles a motor a Formentera ha entrat en vigor aquest dilluns i s'estendrà fins al 31 d'agost, segons han explicat la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer i el conseller insular de Mobilitat, Rafael González, qui han qualificat de «dia històric» la jornada d'avui.

Segons han recordat en roda de premsa, el nombre màxim autoritzat de vehicles durant els dos mesos d'estiu serà de 20.000, després que en el passat estiu s'arribés a 22.000 en un sol dia. La presidenta del Consell ha assenyalat que aquest projecte es va iniciar en 2014, quan la societat de Formentera va demandar una regulació en l'entrada de vehicles i que s'evités la saturació de carreteres en els mesos centrals de l'estiu.

A més, han recordat que el gener passat el Parlament va aprovar la Llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de Formentera, amb el que es va atorgar al Consell la competència de delimitar el nombre de vehicles que podrien circular per l'Illa durant el període d'aquesta regulació.

Un altre factor important, han argumentat des de la institució insular, és el paper de les navilieres, que han col·laborat amb la iniciativa recordant als passatgers que han de tenir aquesta autorització i, en cas contrari, explicant-los com poden aconseguir-la durant la travessia.

Entre altres detalls, el Consell ha indicat que l'acreditació és gratuïta per a residents a les Balears i que les multes per no disposar del permís requerit poden oscil·lar entre els 1.000 i els 10.000 euros. Per part seva, González ha explicat que s'informarà els conductors sense autorització perquè regularitzin la seva situació i només es multarà en última instància.

Així mateix, ha destacat que al carrer Almadrava de la Savina s'ha instal·lat una cambra de lectura de matrícules, connectada a una base de dades de vehicles autoritzats. Així, bptarà una alerta si es detecta un vehicle no autoritzat. El Consell de Formentera ha editat i repartit 6.000 tríptics en zones d'informació turística i en els ports pitiüsos i s'ha gravat un vídeo explicatiu. La informació sobre aquesta regulació es pot consultar la web de reserves aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.