Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes, De la Concha, Isabel Castro, Rosario Sánchez i Miquel Mir, les noves incorporacions en el Govern

31457

El nou Executiu per a la legislatura 2019-2023 constarà d'onze conselleries, a més de Presidència. Surten Vicenç Vidal, Fanny Tur i Catalina Cladera, i la resta de consellers del PSIB, juntament amb Fina Santiago, es mantenen, amb alguns canvis en les seves àrees de treball.

Noves incorporacions

El candidat d'Unides Podem en les eleccions autonòmiques, Juan Pedro Yllanes, serà el vicepresident, en una Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

Les noves incorporacions entre els consellers del PSIB són les d'Isabel Castro -exdirectora general de Treball-, que assumeix una nova Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, i Rosario Sánchez, fins ara delegada del Govern espanyol a les Balears, que entrarà com a consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors. Aquests dos departaments estaven sota una mateixa Conselleria en l'anterior legislatura. Per part seva, l'exconsellera, Catalina Cladera, deixa el Govern per a ser presidenta del Consell de Mallorca.

Iago Negueruela dirigirà la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. Martí March i Patricia Gómez continuaran al capdavant d'Educació -que afegeix Recerca- i de Salut i Consum, respectivament. Així mateix, Marc Pons continuarà gestionant les àrees de Mobilitat i Habitatge, en una Conselleria ara sense Territori ni Energia.

Pilar Costa, que continuarà exercint de portaveu del Govern, es manté en la Conselleria de Presidència, que a més d'Igualtat, integrarà Cultura. El departament dirigit fins avui per Fanny Tur, que també incloïa Participació i Esports, ja no tendrà Conselleria pròpia, fet que ha suscitat crítiques per part de les entitats del sector.

Sobre la base de la proposta de MÉS, Fina Santiago -número 2 de MÉS en les autonòmiques- continuarà com a consellera de Serveis Socials, amb una nova àrea, Esports. L'ecosoberanista va estar a punt de quedar-se fora per decisió dels coordinadors del partit, que no volien que els qui havien participat en les negociacions tenguessin càrrecs. Les entitats del sector de la discapacitat varen manifestar el seu suport a la consellera i varen demanar la seva continuïtat.

Sí que hi haurà un relleu en la Conselleria de Medi Ambient i Territori, que assumirà Miquel Mir, qui va ser director general d'Espais Naturals la passada legislatura. L'assemblea de MÉS va ratificar la matinada d'aquest dimarts la proposta, per la qual l'anterior conseller, Vicenç Vidal, serà senador autonòmic.

A més, Agricultura i Pesca se separen de Medi Ambient, en una Conselleria sota la direcció de Mae de la Concha (secretària general de Podem a les Balears), al costat d'Alimentació.

Peril dels nous consellers

El nou vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes (Madrid, 1960), és magistrat en excedència de l'Audiència Provincial de les Balears. En la legislatura 2015-2019 va ser diputat de Podem per les Balears en el Congrés.

Mae de la Concha (Gijón, 1954), nova consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, és titulada superior en anglès i francès a l'Escola Oficial d'Idiomes, i abans d'entrar en política va treballar com a llibretera a Ciutadella. En la legislatura passada va ser diputada en el Congrés.

El nou conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir (Palma, 1985) és doctor en Geografia per la Universitat de les Illes Balears, on ha estat professor associat. En la legislatura passada va ser director general d'Espais Naturals i Biodiversitat. Es tracta del membre més jove del Consell de Govern.

La nova consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro (Madrid, 1979), és llicenciada en Dret i Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Carles III, i va ingressar en 2008 en el cos d'inspectors de treball. En la legislatura passada va ser directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral.

Quant a la nova consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez (Palma, 1976), és llicenciada en Economia i ADE per la Universitat Pompeu Fabra i funcionària de carrera de la Sindicatura de Comptes. Ha ocupat diferents càrrecs en l'administració i fa un any va ser nomenada delegada del Govern espanyol.

Quant als consellers que repeteixen, Pilar Costa (Eivissa, 1968) és llicenciada en Dret, ha ocupat diferents càrrecs en l'administració pública, a més d'exercir com a advocada; Iago Negueruela (Madrid, 1980), és llicenciat en Dret i inspector de Treball; Fina Santiago (Palma, 1961) és llicenciada en Psicologia, treballadora social i funcionària; Martí March (Pollença, 1954) és doctor en Ciències de l'Educació i catedràtic de Sociologia de l'Educació i Pedagogia Social; Patricia Gómez (Tolosa, 1965) és diplomada en Infermeria, Màster en Gestió i Planificació Sanitària per a Directius de Salut i ha exercit com a infermera d'Atenció Primària; i Marc Pons (Es Mercadal, 1973) és arquitecte tècnic i enginyer d'obres públiques, graduat en Enginyeria d'Edificació i funcionari del Consell Insular de Menorca, actualment en excedència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.